Over dit Initiatief

RoodGroen is een initiatief van leden (en sympathisanten) die hun partijen – voornamelijk GroenLinks en PvdA – oproepen om samen verder te gaan. Zo ontstaat één sterke, linkse beweging waar niemand omheen kan; één beweging voor sociale, groene en rechtvaardige politiek.

Ons manifest was de eerste stap. Nu bouwen we steeds verder. De stip op de horizon is een nieuwe doorbraak op links. Dat doen we samen met leden en sympathisanten. Samen met politici en bestuurders binnen en buiten onze partijen. Maar het liefst ook samen met jou. Sluit je dus vooral ook bij ons aan.

Want samen voeren we gericht actie om punten uit het manifest te realiseren. We ondersteunen lokale samenwerkingen en bouwen mee aan een sterk RoodGroen verhaal. We dienen moties in op onze congressen (met succes!), voeren campagne en lobbyen bij de partijtoppen. We slaan een brug naar maatschappelijke organisaties en organiseren evenementen.

We zijn een hoopvol en optimistisch initiatief van de lange adem. Om onze energie financieel en organisatorisch te bestendigen zijn we inmiddels ook een stichting: RoodGroen. Slaagt de doorbraak? Dan heffen we onszelf weer op.